Uspeh avtosedeža iZi Modular RF i-Size na testu ADAC pošilja pomembno sporočilo o vseh avtosedežih obrnjenih v nasprotni smeri od smeri vožnje!

Maja 2019. je nemški inšitut ADAC objavil rezultate testa novih otroških avtosedežev. Med njimi je bil tudi avtosedež iZi Moduar RF i-Size, ki se postavlja izključno v nasprotni smeri od smeri vožnje, ki je pokazal visok nivo varnosti in zelo dobro skupno oceno. Njegova vključitev v testiranje štiri leta po predstavljanju Modular koncepta dokazuje, da je vse bolj sprejet koncept postavljanja avtosedežev v nasprotni smeri od smeri vožnje.

KAJ JE IZI MODULAR RF I-SIZE?

Jeseni 2015. smo predstavili iZi Modular koncept, ki je bil eden prvih konceptov, ki je vključeval uporabo iste ISOfix baze za avtosedež za novorojenčka in za avtosedež skupine 1, kar je zelo hitro postalo priljubljeno pri starših. Takrat je bil navedeni koncept sestavljen iz avtosedeža za novorojenčke »lupinice« (iZi Go Modular) in avtosedeža  za skupino 1, ki je omogočala postavljanje sedeža v smeri vožnje, kakor tudi v nasprotni smeri od smeri vožnje. Že takrat je ADAC test tega koncepta pokazal dobre in zelo dobre ocene v različnih kategorijah testiranja.

Avtosedež iZi Modular RF i-Size, ki se postavi izključno v smeri, nasprotni od smeri vožnje, je bil originalno oblikovan izključno za skandinavsko tržišče, kjer ima vožnja  otrok v avtosedežu, postavljenem v nasprotni smeri od smeri vožnje  vse do 4. leta starosti že dolgo tradicijo in je zelo močno prisotna. Ob vse večji izobrazbi in sprejemanju podaljšanega časa vožnje otrok v avtosedežu, postavljenem v nasprotni smeri od smeri vožnje  tudi v drugih državah, nas še posebej veseli, da je inštitut ADAC uvrstil ravno avtosedež  iZi Modular RF v svoje testiranje za leto 2019.

DOBRA VARNOSTNA IZVEDBA Z OCENO 1,4 PRI BOČNEM UDARCU

Pomladi 2019. je avtosedež iZi Modular RF i-Size na ADAC testu dosegel odlično skupno oceno 2,0 z izrednimi rezultati iz varnostnega vidika. Prepričljiv rezultat 1,7 pri testiranju čelnega trka kaže superiorno zaščito, ko je avtosedež, postavljen v smeri, nasprotni od smeri vožnje, kar še enkrat potrjuje kakovost tega avtosedeža, ki je prestal tudi švedski Plus test.

Mi v BeSafe-u smo opazili pomembnost bočne zaščite že zdavnaj, zato smo kontinuirano delali na izboljšanju varnosti otrok v avtosedežih v primeru bočnega trka. Rezultata 1,4 pri bočnem trku dokazuje, da je iZi Modular RF i-Size avtosedež uspel prav v tem, da je otrok v tem avtosedežu popolnoma varen v primeru bočnega trka.

Še posebej smo veseli, da je naš avtosedež v isti skupini skupaj z nekaterimi najnovejšimi avtosedeži na tržišču, saj je regulativa zelo napredovala od leta 2015, ko je bil koncept našega avtosedeža razvit. V tistem času se avtosedež iZi Modular RF ni smel testirati v vseh položajih nagiba. Zato v prihodnosti pričakujemo še boljše rezultate, ko bo izboljšan model avtosedeža odobren v skladu z poslednjo verzijo regulative, kakor so odobreni drugi testirani avtosedeži.

ZAKAJ SO ADAC REZULTATI ZA IZI MODULAR I-SIZE AVTOSEDEŽ TAKO POMEMBNI ZA VOŽNJO V NASPROTNI SMERI?

Rezultati testa ADAC za avtosedež iZi Modular RF i-Size so odvrgli običajen argument, da je vožnja v avtosedežu v smeri, nasprotni od smeri vožnje nevarna.  Nekateri skeptiki govorijo, da avtosedeži, ki so postavljeni v nasprotni smeri od smeri vožnje, slabo reagirajo v primeru bočnega trka. Zelo dobra ocena avtosedeža iZi Modular pri bočnem trku kaže, da samo vožnja v nasprotni smeri lahko popolnoma zaščiti otroka v primeru bočnega trka, kar ga obenem postavlja med najboljše avtosedeže v testirani skupini.

Enako pomembno je tudi dejstvo, da je avtosedež  iZi Modular RF i-Size vključen v testiranje 4 leta po predstavitvi in 3 leta po testiranju podobnega izdelka – avtosedeža, ki ima opcijo obračanja nazaj in naprej. To daje jasno sporočilo: avtosedeži, ki se postavljajo v smeri, nasprotni od smeri vožnje, predstavljajo bodočnost!

Kot skandinavska družba smo mi v BeSafe-u že leta 1989 začeli razvijati prvi avtosedež za smer, nasprotno od smeri vožnje. Od takrat dalje promoviramo in izobražujemo o prednostih vožnje v avtosedežih, postavljenih v smer, nasprotno od smeri vožnje in to čim dlje, še posebej v državah, kjer so tradicionalno bolj naklonjeni postavljanju avtosedežev v smeri vožnje, kot na primer v Nemčiji. Z vključitvijo tega avtosedeža, ki omogoča izključno postavljanje v smeri, nasprotni od smeri vožnje, v svoje testiranje in to v skupino z najnovejšimi avtosedeži, nam je nemški institut ADAC dokazal, da smo lahko ponosni in samozavestni, saj se bo v bodočnosti prav tak način še bolj razširil – in da bo tako rešeno mnogo otroških življenj.

Dodaj odgovor