Nama z možem poleg varnega avtosedeža veliko pomeni tudi udobje, ki ga avtosedež nudi, saj je tako vožnja prijetnejša za vse nas

#besafedružina Šušteršič je testirala svoj novi avtosedež iZi Flex FIX. Preberite njihove izkušnje v nadaljevanju!

O družini Šušteršič

Naša družina šteje 4 člane, otroka sta stara 3 in 4 leta.

Kot starša sva zelo zahtevna glede varnosti otrok med vožnjo. Do sedaj smo uporabljali avtosedeže znamke Britax Römer in ker je Lari (3 leta) dosedanji sedež Britax Römer King II ATS postal premajhen, smo se odločili, da ona dobi Janov sedež Britax Römer Evolva 123, zanj pa kupimo novega.

Ravno v tistem času, ko sva iskala nov avtosedež pa sem na družabnih omrežjih zasledila, da pri BeSafe iščejo družine, ki bi bile pripravljene preizkusiti njihov nov avtosedež iZi Flex FIX i-Size. Že pred tem pa je bil ta sedež v našem ožjem izboru. In tako danes berete naše mnenje o tem sedežu. J

Glede na to, da smo veliko na poti, nama z možem poleg varnega avtosedeža veliko pomeni tudi udobje, ki ga avtosedež nudi, saj je tako vožnja prijetnejša za vse nas.

Torej, sedež je namenjen našemu 4-letnemu navihancu Janu. Jan je visok 115 cm in ima 17 kg.

Avto, ki ga vozimo je Renault Megane grandtour.

O BeSafe iZi Flex Fix i-Size avtosedežu

Kot prvo moram pohvaliti BeSafe ekipo, s katero smo se dogovarjali o barvi in prevzemu avtosedeža. Avtosedež je bil že naslednji dan po izboru pri nas doma, pripravljen za uporabo. Izbrali smo metallic sivo barvo.

Velika prednost avtosedeža iZi Flex FIX i-Size je njegova enostavna ISO-FIX namestitev v avto. Namesti se hitro, polega tega pa se ob pravilni namestitvi prikažejo zeleno obarvani indikatorji, kar nam še dodatno zagotovi, da smo sedež res pravilno namestili.

Sprva sem bila skeptična zaradi zapenjanja s pasom, vendar sedaj vidim, da so bili moji dvomi neupravičeni. Mednožna sponka in blazinica na pasu zagotavljata dodatno varnost otroka in mu hkrati nudita večje udobje. Poleg tega mi je všeč tudi dodatna bočna zaščita avtosedeža.

Sedež me je prepričal tudi z dolgim rokom uporabe, saj je namenjen otrokom do 12. leta starosti.

Do sedaj še nismo preizkusili spanja v sedežu, vseeno pa menim, da bo sedaj spanje bolj udobno, k čimer bo pripomogla blazinica pod brado, nameščena na pasu.

Edina pomanjkljivost za nas je ta, da avtosedež nima držala za steklenico, na katerega smo bili do sedaj navajeni.

Jan je z udobjem sedeža zelo zadovoljen, kar prikazujejo tudi spodnje fotografije.

 

Oglejte si fotogalerijo!