Z novim iZi Flex FIX i-Size avtosedežem čutim da so moji otroci varni

#besafedružina Koleva je zaupala varnost svojih otrok našemu iZi Flex FIX-u

O družini Koleva

Moja družina je sestavljena iz treh članov, mojih dveh otrok Lore in Viktorja, starih 5 in 7 let, oba pa imata 25 kilogramov. Že vrsto let smo zvesti BeSafe avtosedežem, zato smo se odločili, da preizkusimo najnovejši avtosedež iZi Flex FIX. Vozim Kio Sportage in sem pogosto na poti, zato rabim avtosedeže, katerim lahko zaupam.

O BeSafe iZi Flex Fix i-Size avtosedežu

Skratka, z novim avtosedežem iZi Flex FIX i-Size čutim, da so moji otroci varni in jim je hkrati udobno pri vožnji.

Z lahkoto se postavi v avtomobil, zelena luč pa opozarja, ali je avtosedež v pravilnem položaju – kar je dodaten varnostni mehanizem za starše.

Ta avtosedež se lahko premakne noter ali ven zaradi ISOfix baze, kot tudi integriranega ročaja na vrhu samega avtosedeža.

Otroci so tudi zadovoljni, ker jim je udobna in hkrati imajo dobro preglednost avtomobila. Uporaben je za daljša potovanja, saj vrat in glavo podpira sam avtosedež.

Všeč mi je tudi dizajn avtosedeža, ker je minimalističen, prihaja v res lepih barvah in je iz dobrega materiala (v primeru madežev ga je mogoče oprati, in vsi vemo, da je to zelo pomembno staršem).

Pad+,oz. blazinica za varnostni pas prihaja z avtosedežem, kar zagotavlja dodatno udobje in je vključena v ceno, edino da se včasih “sprehaja” gor dol. Poleg tega je pas okoli kolkov opremljen z magnetom za dodatno varnost, vendar je hkrati tudi zabaven za otroke.

Z funkcionalne strani je odlično, da so navodila integrirana v sam avtosedež,tako da se jim lahko vedno vrnemo, če nečesa ne vemo ali moramo preveriti.

Edina pomanjkljivost tega avtosedeža, je, da s dvema avtosedežema ni prostora za tretji sedež na zadnji klopi avtomobila, vendar pa mi sploh tega ne potrebujemo in zato to ni velik problem, enako velja, če bi ena oseba želela sedeti med avtosedeži, potem se ISOfix mora odstraniti. Druga stvar, ki se lahko reši z dodatki in jo priporočam staršem, je ta, da zaščitijo sedeže pred umazanijo in pretiranim vtiskovanjem avtosedeža v kožo.

Otroci ne morejo sami nagniti avtosedeža, kar je včasih nerodno staršem v vožnji, po drugi strani pa je varnejše. Prav tako bi želela imeti držalo za steklenico.

Vsekakor se počutim varno voziti otroke v tem avtosedežu, zlasti zato, ker vem, da jim je hkrati tudi udoben.

Oglejte si fotogalerijo!