Najvarnejši avtosedež za obe smeri

Neodvisni varsnostni test ocenjuje z oceno “Dobro” / “Zelo priporočljivo”

Varnost mora biti vedno najpomembnejši dejavnik pri odločanju, kateri avtosedež izbrati za svojega otroka. Zato je pomembno, da si pred odločitvijo o nakupu ogledate najnovejše varnostne teste, kot je ADAC/Stiftung Warentest. Na testu varnost sedeža predstavlja 50% skupne ocene, čemur sledijo enostavnost upravljanja (40%) in ergonomija (10%). V letošnji (2020) jesenski neodvisni preizkušnji je bil poleg številnih drugih avtosedežev preizkušen tudi naš iZi Modular X1 i-Size. Izredno smo ponosni na dosežene rezultate, saj je Modular dosegel oceno 1.7 za varnost, s skupno oceno 2.0, kar je ADAC ocenil kot “dobro” in TCS “visoko priporočljivo”. S tako odličnim rezultatom je iZi Modular X1 i-Size presegel že tako dober rezultat, ki ga je imel njegov predhodnik (od leta 2016) z oceno 2,4.

V letošnji (2020) jesenski neodvisni preizkušnji je bil poleg številnih drugih avtosedežev preizkušen tudi naš iZi Modular X1 i-Size. Izredno smo ponosni na dosežene rezultate, saj je Modular dosegel varnostno oceno 1,7, z oceno 2,0, kar je ADAC ocenil kot “dober” in TCS “visoko priporočilo”. S tako odličnim rezultatom je iZi Modular X1 i-Size presegel že tako dober rezultat, ki ga je dosegel avtomobilski sedež pred njim (od leta 2016) z oceno 2,4.

 

Zaradi tega izjemnega rezultata je iZi Modular X1 i-Size najboljši avtosedež v letu 2020, ki ga je mogoče namestiti in uporabljati v obe smeri ( v nasprotni smeri vožnje in v smeri vožnje) – tako z vidika varnosti, kot tudi pri gledanju skupne ocene. iZi Modular X1 i-Size je novejša različica avtosedeža iZi Modular i-Size, kar dokazuje tudi ‘X1’ v imenu. Predstavljen je bil v začetku leta 2020 z novimi izboljšavami, kot so nove ramenske blazinice Ergo-Move Shoulder Pads™, nov drsni mehanizem za namestitev dodatne stranske zaščite SIP+ in ima inovativno BeSafe zaščito pred bočnim trkom v območju glave Dynamic Force Absorber™. 

Varnostni rezultat je še bolj impresiven, kot se zdi!

Ocena “Dobro” (1,7) na področju varnosti za iZi Modular X1 i-Size je še posebej impresivna ravno zaradi načina, kako ADAC / Stiftung Warentest objavlja rezultate testov. Objavljeni rezultat namreč ni povprečje vseh možnosti uporabe avtosedeža – rezultat prikazuje le “najslabši možni scenarij”. Kaj to pomeni? To pomeni, da kadar lahko avtosedež uporabljate v obe smeri, kot sedež iZi Modular X1 i-Size, ADAC objavi rezultate čelnega trčenja le v primeru, ko je sedež obrnjen naprej, torej v smeri vožnje. V tem primeru se rezultat, ki ga avtosedež doseže, ko je postavljen v smer, ki je nasprotna smeri vožnje, ne upošteva in ne prikazuje, vemo pa, da je takšna smer 5-krat varnejša! To pomeni, da objavljeni rezultati preizkusov kažejo na “minimalno zajamčeno zmogljivost” avtosedeža – kadar je iZi Modular X1 i-Size nameščen v nasprotni smeri vožnje, je še bolj varen od prikazanega rezultata! Zato močno spodbujamo starše, naj čim dlje in vsaj do 4. leta starosti vozijo svoje otroke v nasprotni smeri od smeri vožnje ( tukaj se lahko opomnite, zakaj je nasprotna smer varnejša ). iZi Modular X1 i-Size omogoča otrokom udobno potovanje v nasprotni smeri vožnje skozi ves čas uporabe ( do 105 cm ali 18 kg ), udobje in miren spanec pa jim omogočata več položajev nagiba in preprost sistem za prilagajanje in povečanje prostora noge. Kaj so ADAC, ÖAMTC in Stiftung Warentest? Kaj vsebujejo? Preberite tukaj

 

 

Dodaj odgovor