Že 25 let podjetje BeSafe proizvaja in spodbuja uporabo otroških avtosedežev, ki so obrnjeni v smeri nasprotni od smeri vožnje, vendar še vedno najdemo veliko mitov in zmed o vožnji otroka obrnjenega nasprotno od smeri vožnje, po 15 mesecih starosti. V tem članku smo zbrali najpogostejša vprašanja in odgovorili na njih.


Problem št. 1: “Moj otrok ima tako dolge noge, da ne more udobno sedeti”

Ali ste opazili, da otroci držijo noge na različnih, pogosto nenavadnih položajih, ko se igrajo? Otroci so veliko prožnejši od staršev in odraslih, tako da jim ni neprijetno, da sedijo z upognjenimi ali prekrižanimi nogami, to zelo radi počnejo. Sledi nasvet: če se vaš otrok pritožuje nad pomanjkanjem prostora za noge, priporočamo pogostejše odmore pri daljših potovanjih, tako da bo otrok iztegnil noge in hkrati sprostil nekaj energije.

Problem št. 2: “Imamo dva avtomobila in si ne moremo privoščiti dveh dragih sedežev”

Najnovejši koncept iz proizvodnje BeSafe je iZi Modular, ki omogoča uporabo istega sedeža v nekaj avtomobilih. Kupiti morate le še dodatno ISOfix bazo, ki jo namestite v drugem avtomobilu, kar omogoča enostavno in hitro zamenjavo istega sedeža med avtomobili.

Problem št. 3 “Potujemo z avtomobilom na kratkih razdaljah in se zdi nepotrebno …”

Na žalost krajše razdalje ne pomenijo manjšega tveganja za nesreče, saj se največ nesreč zgodi ravno v urbanih okoljih. Izjemno močne sile delujejo na otroški sedež in na otroka tudi v nesrečah, ki se zgodijo pri “nizki” hitrosti 30 km/h. Če je otrok vržen iz sedeža, ko je postavljen tako, da gleda v smeri vožnje avtomobila, bodo te sile v glavnem vplivale na področje glave in vratu. Po drugi strani pa avtosedeži, ki so obrnjeni v smeri, nasprotni smeri vožnje, nevtralizirajo večino sil, saj je otrok močno potisnjen v sedež.

Problem št. 4 “Naš avto je premajhen za velik sedež, ki je obrnjen v nasprotni smeri vožnje”

Na tej sliki si lahko ogledate enega najmanjših avtomobilov na svetu – “Smart”. Tudi v tem avtomobilu ima otrok dovolj prostora za noge, čeprav je nameščen naš največji avtosedež iZi Plus.

Problem št. 5 “Otrok me ne vidi, zato se bo počutila neprijetno”

Pametni dodatki, kot je otroško ogledalo, vam in vašemu otroku omogočajo, da se med potovanjem vidite, tako da svoje otroke imate vedno pod nadzorom in se prepričate, da jim je udobno, ter da so srečni in zadovoljni.

Problem št. 6 “Moj otrok ne vidi nič drugega kot zadnjega dela avtomobila, zato mu bo dolgčas”

Otroci v nasprotni smeri vožnje pogosteje vidijo veliko več, kot predvidevamo. Visok položaj avtosedeža, ki je obrnjen v nasprotni smeri vožnje, omogoča, da hkrati gleda skozi zadnja in stranska okna. Odstranitev naslonov za glavo na zadnjih sedežih omogoča celo širše vidno polje.

 

Dodaj odgovor