BeSafe Active Retract Harness™

Aktivno zategovanje pasu z napenjalcem, ki staršem pomaga pri zapenjanju otroka v avtosedežu.

Ohlapni varnostni pasovi so nevarni – in pogostejši, kot si morda mislite!

Raziskave kažejo da 49,3% otrok v avtosedežih nima dovolj tesno zategnjene varsnostne pasove, v 63% teh primerov pa je zloraba opredeljena kot resna *.

Ohlapni pasovi resno ogrožajo otroka, saj pasovi ne morejo otroka zavarovati, kot je bilo predvideno v nesreči ali nenadnem zaviranju.

Starši se pogosto preprosto ne zavedajo, kako tesno mora biti pripet pas, da je otrok varen v avtosedežu, in še posebej, če je veliko drugih članov gospodinjstva vključenih v vsakodnevna potovanja z avtomobilom, se nevarnost zrahljanega pasu poveča.

*Vir: Unfallforschung der Versicherer / Nemško združenje zavarovalnic. “Uporaba sistemov za zaščito otrok – kompaktna raziskava nesreč”, 2018

Edini pas, ki staršem pomaga pri pripenjanju otroka

BeSafe je prva blagovna znamka, ki je na trg prinesla popolnoma nov način pripenjanja: Active Retract Harness™. Ti še nikoli videni pasovi vsebujejo napredno napenjalno konstrukcijo  v notranjosti sedeža, ki neprekinjeno napenja pasove. Na ta način lahko starši enostavno preverijo tesnost pasov tako, da povlečejo ramenski del pasu, ki se nahaja znotraj ramenskih blazinic, navzgor in so pripravljeni za vožnjo.

Active Retract Harness™ je razvil in izdelal naš zanesljivi partner Holmbergs®, švedski proizvajalec varnostnih sistemov. Dve skandinavski družbi BeSafe® in Holmbergs® delita isto vizijo vrhunske kakovosti, inovativnosti in vrhunske varnosti, skupaj pa naredita velik korak v varnosti otrok z uvedbo Active Retract Harness ™ v avtosedež BeSafe iZi Modular A X1 i-Size.

Kako Active Retract Harness ™ deluje: Navzdol, zberite. Navzgor, povežite. Preverite.

Pripenjanje otroka še nikoli ni bilo lažje. Sledite naslednjim korakom:

Navzdol – mednožno zaponko postavite v “odprt položaj” – v tem položaju je mogoče izvleči ramenske pasove. Izvlecite pasove in jih povežite z magneti na straneh sedeža. Otroka posedite v sedež.

Zberite – Povlecite otrokove roke skozi pasove in izvlecite ramenske pasove, kolikor je le mogoče. Nato zberite oba konca zaponke.

Navzgor – Dvignite mednožno zaponko v “zaprt položaj” – v tem položaju ni več možno izvleči pasove. Pasovi se neprekinjeno napenjajo.

Povežite – Oba konca zaponke kliknite v mednožno zaponko. Nato pustite da se pas samodejno  napne.

Preverite – Vedno poskrbite da je pas čim bolj pripet. Potegnite ramenske pasove nad zaponko, da zategnete stegenski pas. Nato primite ramenske pasove znotraj ramenskih blazinic in jih povlecite navzgor, da jih čim bolj zategnete. Naredite ‘test stiskanja’, da preverite, ali je pas dovolj zategnjen.

Kateri avtosedeži imajo sistem Active Retract Harness™?

Poiščite “A” v imenu izdelka – to pomeni “Active Retract Harness™”!

iZi Modular A X1 i-Size

  • Avtosedež za majhne otroke ki se uporablja v nasprotni smeri vožnje ali v smeri vožnje
  • Nasprotno od smeri vožnje od 61 do 105 cm, v smeri vožnje od 88 do 105 cm (maks. 18 kg)

Odkrijte več tukaj!

Dodaj odgovor