Z izbiro avtosedeža BeSafe iZi Flex FIX i-Size nedvomno dobite premium izdelek, ki je narejen v skladu z najnovejšimi varnostnimi standardi in je izredno praktičen

#besafedružina Smole – Valjavec je testirala svoj novi avtosedež iZi Flex FIX. Preberite njihove izkušnje v nadaljevanju!

O družini Smole – Valjavec

Smo štiričlanska družina, z dvema fantkoma. Starejši Vitan bo star štiri leta, velik je 104 cm in težek 15 kg. Drugorojenec pa je štirimesečni Malej.

Kar se avtomobilskih sedežev tiče, smo bili vedno v prvi vrsti pozorni na varnost. Ta nam je bila prioriteta. Malej se trenutno vozi v Maxi Cosi lupinici, za Vitana pa smo pred tremi leti iskali avtosedež, ki bi omogočal vožnjo v nasprotni smeri vožnje, saj je standard i-Size dokazano veliko bolj varen za majhne otroke. Istočasno smo si želeli možnost obračanja avtosedeža, da bi ga kasneje lahko obrnili v smeri vožnje. V tistem času izbire t.i. vrtljivih avtosedežev ni bilo veliko. Po tehtnem razmisleku smo se na koncu odločili za Recarov model Zero. 1, ki nas vsekakor ni razočaral, saj nam je odlično služil, še posebno zapenjanje je bilo izredno praktično in enostavno, brez nadležnega vozlanja pasov.

Ker ga je Vitan prerasel, smo se začeli zanimati za avtosedeže, ki ustrezajo otrokom, težkim od 15-36 kg. Tudi v tem segmentu so nas najbolj prepričale znamke Recaro, Romer in BeSafe, na koncu smo se odločili za slednjega.

Dostava avtosedeža je bila izredno hitra, prejeli smo ga v enem dnevu. Izbrali smo sivo barvo, saj smo, glede na to, da bo sedež dolgo v uporabi, želeli takšno, ki bo enostavna za vzdrževanje in kar najbolj odporna na morebitna srečanja z umazanijo vseh vrst. Sicer pa so na voljo številne lepe barve, tako, da se za vsak okus najde ustrezno.

Paket so fantje hitro odprli, preverili vsebino, seveda je bilo potrebno sedež preizkusiti kar na kavču. Vitan je bil navdušen, bilo je nekaj novega, velik in udoben, njegova prava formula. Že na pogled je BeSafe iZi Flex FIX i-Size robustno eleganten in deluje izredno kvalitetno. Oblazinjenje za glavo pa je tisto, kar bi še posebej izpostavili, saj predvidevamo, da bo preprečevalo omahovanje glave med spanjem otroka. Material je prijeten na otip. Avtosedež je presenetljivo lahek. Same pohvale, seveda ga je bilo potrebno testirati še v praksi.

Montaža sedeža v avto je bila ekspresna. Smo lastniki Fordovega modela C-Max, vozimo pa tudi Renault Megane Grandtour. Oba avtomobila imata vgrajen isofix, ki omogoča, da se avtosedež samo pritrdi nanj, ob tem se na indikatorju pokaže zelena barva in stvar je končana. Sedež je sicer možno namestiti tudi z varnostnim pasom. Na bok sedeža enostavno zataknete stransko varovalo, za primer bočnega trka, na varnostni pas pa pripnete posebno blazinico, ki otroku omogoča večje udobje, saj pas nima direktnega stika s kožo in ne tišči. Nanj na koncu pripnete še mednožno sponko. Sedež je možno, zaradi lahke teže in enostavne montaže, hitro prestaviti v drug avto oziroma ga umakniti, v kolikor potrebujete prostor. Z lahkoto prilagodite tudi višino in naklon, kar je sploh super za daljše relacije. Nanj bi morale biti pozorne tudi družine s tremi otroki, saj zaradi ustreznih dimenzij, na zadnjo klop lahko namestite kar tri tovrstne sedeže. Ne dvomimo, da nam bo odlično služil na vseh naših (predvsem vikend) izletih, na potovanja pa bomo, zaradi dojenčka, še malo počakali.

Lahko potrdimo, da z izbiro avtosedeža BeSafe iZi Flex FIX i-Size nedvomno dobite premium izdelek, ki ne samo, da je narejen v skladu z najnovejšimi varnostnimi standardi in je izredno praktičen za vsakodnevno uporabo, pač pa je tudi vizualno izredno privlačen. Je skupek najboljšega, kar ponuja tržišče in vse tisto, kar je za pričakovati od vrhunske skandinavske znamke – BeSafe. Vsekakor ga priporočamo.

Oglejte si fotogalerijo!