Izberem varnost, izberem iZi Flex Fix i-Size

#besafedružina Lozina je testirala svoj novi avtosedež iZi Flex FIX. Preberite njihove izkušnje v nadaljevanju!

O Družini Lozina

Sva mami Eva in navihanec Luka, skupaj tvoriva družino Lozina. Najine dogodivščine pogosto lahko spremljate na profilih Nepopolna Mama.

Biti mama v današnjem času ni ravno mačji kašelj. Ni več dovolj, da poskrbiš za osnovne potrebe svojega otroka, da mu nudiš hrano, ljubezen, zavetišče. Poznati moraš se celo vrsto vgojnih metod, osnove pshilogije in razvoja, BIO recepte, najbolj kvalitetne igrače na tržišču in predvsem vse teste opreme, ki jo otrok potrebuje.

Nimam te sreče v življenju, da bi bila takšna mama, a pri eni stvari sem brezkompromisna – pri varnosti.

Dovolim otroku, da skače naokrog in ne tekam za njim kričeč: »Paziii, padel boš!«, a sem ena tistih, ki te bo jasno in glasno obsojala, če otroka v avtomobilu ne boš pripel.

Pravilno pripel!

Takšna pač sem. Veliko časa sem na cesti, nimam nobenega strahu pred vožnjo niti v Italiji, a vem, da je včasih lahko vse skupaj samo sreča. Sreča, da imaš varnostni pas, sreča, da si poskrbel za varnost svojega otroka.

Luka je iz porodnišnice odšel v BeSafe jajčkiNi bila najlažja, a je bila najvarnejša in to je bilo zame dovolj.

Po jajčki je bil čas za sedež, taki ta pravi. Hitro smo ugotovili, da ni dovolj, da imam samo jaz v avtu taki ta pravi sedež, pa je še babica kupila svojega. Takrat sem skorajda pregledala vse možne teste in se razpredelnico ADAC naučila na pamet. Sreča je, da nikdar nismo bili v grozni situaciji, da bi preverili kako so zares dobri in varni ti sedeži.

Luka je pri dobrih 3 letih že zelo velik in predvsem težak, ima 17 kg, kar je skoraj dovolj za prvi razred in da si ne lažemo, spet je nastopil čas za nov sedež. Ti heci niso najbolj poceni, a jaz imam tu razmišljanje, da če lahko plačam telefon 1000, kar velika večina od nas tudi stori, kako lahko »šparaš« pri varnosti svojega otroka?

V prepričanju, da je to zadnji otroški avtosedež, ki ga bom v življenju potrebovala, sem se tokrat odločila za nakup BeSafe iZi Flex i-Size, ki bo Luki služil do 12.leta, če ga le ne preraste prej.

Zame je bilo odločilno dejstvo, da je še vedno dokaj zaščiten na straneh in da ima enostavno ISO-FIX nameščanje, da ga lahko prestavimo v drug avto. Tako pogosto potuje iz moje Ford Fieste v babičin Audi Q7 in to selitev naredimo dobesedno z dvema klikoma. Če nam ne uspe parkirati čisto skupaj, ima sedež odličen ročaj za lažje prenašanje.

Luki je vseeno, njemu je samo pomembno, da se nekam gre. Lahko bi se reklo, da napol živiva v avtomobilu, sploh če nekdo vidi najin prtljažnik, zato je bila zame izbira barve sedeža preprosta – črna, v materijalu notranjost avtomobila, ker so mi to svetovali kot najbolj trpežno opcijo. Še sreča, da mi niso svetovali rdeče, ne vem kako bi to šlo z mojo nenaklonjenostjo barvam.

Všeč mi je, da lahko Luko zdaj pripnem z navadnim varnostnim pasom, a še bolj mi je všeč zaščita med nogami za katero zaenkrat še ni dovolj močan, da jo sam odpre in steče ven iz avta. Verjamem, da je mogoče kateremu staršu to v napoto, a jaz poznam svojega otroka in vem, da bi se ta brez najmanjšega strahu odpasal, odprl vrata in stekel k vitrini s sladoledom, če bi lahko, zato je to zame dodaten plus, da mora počakati, da ga jaz do konca odpnem.

Vem, da je BeSafe iZi Flex Fix i-Size sedež, ki bo z nama naredil še veliko kilometrov in upam, da nikdar ne bom v situaciji, ko bom izvedela kako varen je v resnici, a sem prepričana, da sem izbrala najbolj varno rešitev za svojega otroka. In to bi priporočala tudi vsem ostalim.

 

Oglejte si fotogalerijo!