BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size – najvarnejši avtosedež v nasprotni smeri na letošnjem ADAC / Stiftung Warentest testu!

Varnost je in bo vedno najpomembnejši dejavnik pri izbiri avtosedeža. Medtem ko je varnost avtosedežev veliko več kot le laboratorijski test trka, vam lahko neodvisni testi pomagajo dobiti predstavo o stopnjah varnosti avtosedežev, ki so na voljo na trgu. Najpomembnejša sta zagotovo švedski Plust test – znan kot najstrožji test na svetu in ADAC / Stiftung Warentest. ADAC testiranje je sestavljeno iz 3 glavnih kategorij, v katerih se testirajo avtosedeži: varnost (50% celotne ocene), upravljanje (40% celotne ocene) in ergonomija (10% celotne ocene). 

Na spomladanskem testu ADAC leta 2022 je BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size dosegel odlično oceno za varnost 1,2 (“Zelo dobro”) in skupno oceno 1,7 (“Dobro”).*

Zaradi teh rezultatov je iZi Modular RF X1 najvarnejši avtosedež od vseh testiranih sedežev, ki se uporabljajo v nasprotni smeri od smeri vožnje. Dobil je tudi oznako “Best Buy” britanske organizacije “Which?”.

iZi Modular RF X1 i-Size se uporablja izključno v nasprotni smeri (zato »RF« = rear facing v imenu modela) in je izboljšana različica prejšnjega modela iZi Modular RF. Ta avtosedež, ki je bil predstavljen v začetku leta 2020, ima nove ramenske blazinice – Ergo-Move Shoulder Pads™, novo drsno konstrukcijo za pritrditev dodatne zaščite pred bočnimi udarci (SIP+), kot tudi inovativno konstrukcijo naslona za glavo: Dynamic Force Absorber™.

Prejšnji model je na testu ADAC leta 2019 dosegel oceno 1,6 za varnost (“Dobro”), novi model iZi Modular RF X1 i-Size pa je na letošnjem testu izboljšal že tako močno varnostno zmogljivost z oceno 1,2 (“Zelo dobro”).

iZi Kid X3 i-Size je še vedno nepremagljiv z najboljšo oceno za varnost vseh časov

BeSafe iZi Kid X3 i-Size (testiran leta 2019) z oceno za varnost 1,1 je še vedno na prvem mestu kot najvarnejši avtosedež v zgodovini ADAC testiranja – kar potrjuje, da so sedeži, ki se uporabljajo v nasprotni smeri, najvarnejši način vožnje otrok v avtomobilu tako na testu trka kot v resničnem življenju.

 Nasprotna smer vožnje ima več prednosti, kot kažejo testi

Avtosedeži, ki se v resničnem življenju uporabljajo v nasprotni smeri, presegajo močne varnostne lastnosti, ki jih dosežejo na testih trka. Na primer, avtosedež v nasprotni smeri zagotavlja vašemu otroku enako zaščito v vseh vrstah nesreč, tudi v tistih, ki niso prikazani na takih testih.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Več o prednostih nasprotne smeri preberite tukaj.

*Opomba: Doseženi rezultati veljajo tudi za BeSafe iZi Modular X1 i-Size, ko je obrnjen v nasprotni smeri od smeri vožnje.

 

 

 

 

 

Dodaj odgovor