Varnost je in bo vedno najpomembnejši dejavnik pri izbiri avtosedeža. Medtem ko je varnost avtosedežev veliko več kot le laboratorijski test trka, vam lahko neodvisni testi pomagajo dobiti predstavo o stopnjah varnosti avtosedežev, ki so na voljo na trgu. Najpomembnejša sta zagotovo švedski Plust test – znan kot najstrožji test na svetu in ADAC / Stiftung Warentest. ADAC testiranje je sestavljeno iz 3 glavnih kategorij, v katerih se testirajo avtosedeži: varnost (50% celotne ocene), upravljanje (40% celotne ocene) in ergonomija (10% celotne ocene). 

Na spomladanskem testu ADAC leta 2022 je BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size dosegel odlično oceno za varnost 1,2 (“Zelo dobro”) in skupno oceno 1,7 (“Dobro”).*

Zaradi teh rezultatov je iZi Modular RF X1 najvarnejši avtosedež od vseh testiranih sedežev, ki se uporabljajo v nasprotni smeri od smeri vožnje. Dobil je tudi oznako “Best Buy” britanske organizacije “Which?”.

iZi Modular RF X1 i-Size se uporablja izključno v nasprotni smeri (zato »RF« = rear facing v imenu modela) in je izboljšana različica prejšnjega modela iZi Modular RF. Ta avtosedež, ki je bil predstavljen v začetku leta 2020, ima nove ramenske blazinice – Ergo-Move Shoulder Pads™, novo drsno konstrukcijo za pritrditev dodatne zaščite pred bočnimi udarci (SIP+), kot tudi inovativno konstrukcijo naslona za glavo: Dynamic Force Absorber™.

Prejšnji model je na testu ADAC leta 2019 dosegel oceno 1,6 za varnost (“Dobro”), novi model iZi Modular RF X1 i-Size pa je na letošnjem testu izboljšal že tako močno varnostno zmogljivost z oceno 1,2 (“Zelo dobro”).

iZi Kid X3 i-Size je še vedno nepremagljiv z najboljšo oceno za varnost vseh časov

BeSafe iZi Kid X3 i-Size (testiran leta 2019) z oceno za varnost 1,1 je še vedno na prvem mestu kot najvarnejši avtosedež v zgodovini ADAC testiranja – kar potrjuje, da so sedeži, ki se uporabljajo v nasprotni smeri, najvarnejši način vožnje otrok v avtomobilu tako na testu trka kot v resničnem življenju.

 Nasprotna smer vožnje ima več prednosti, kot kažejo testi

Avtosedeži, ki se v resničnem življenju uporabljajo v nasprotni smeri, presegajo močne varnostne lastnosti, ki jih dosežejo na testih trka. Na primer, avtosedež v nasprotni smeri zagotavlja vašemu otroku enako zaščito v vseh vrstah nesreč, tudi v tistih, ki niso prikazani na takih testih.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Več o prednostih nasprotne smeri preberite tukaj.

*Opomba: Doseženi rezultati veljajo tudi za BeSafe iZi Modular X1 i-Size, ko je obrnjen v nasprotni smeri od smeri vožnje.

 

 

 

 

 

Dodaj odgovor