Maj, 2020.

 

BeSafe iZi Twist i-Size in iZi Twist B i-Size sta dosegla najvišjo oceno “zelo dobro” za varnost na neodvisnem testu ADAC za varnost avtosedežev v maju letos. To so edini avtosedeži za majhne otroke (1-4 let) in kombinirani avtosedeži (0-4 let), ki so dobili “zelo dober” rezultat na testu.

“Zelo priporočljivo” in 4 od 5 zvezdic za iZi Twist in iZi Twist B i-Size

BeSafe rotacijski avtosedeži BeSafe iZi Twist in iZi Twist B i-Size nista le dosegli oceno “dobro” od strani nemških organizacij ADAC in Stiftung Warentest, ampak sta jih švicarska organizacija TCS celo nagradila z “zelo priporočljivo” in avstrijski ÖAMTC ocenil s 4 od 5 zvezdic.

Posebej smo ponosni na njihovo izjemno uspešnost v – za nas pri BeSafe – najpomembnejši kategoriji: za varnost.

Oba avtosedeža sta se izkazala za zelo dobra pri testiranju čelnega in bočnega trka in tako dosegla najvišji rezultat na spomladanskem testiranju ADAC v kategoriji sedežev za otroke od 1 do 4 let in otroke od 0 do 4 let. Ko gre za varnost, jih to postavlja pred vse avtosedeže za malčke in kombinirane avtosedeže, ki se uporabljajo od rojstva, ki so bili preizkušeni na spomladanskem ADAC testu.

Avtosedeži BeSafe iZi Twist in iZi Twist B so tako posebni ne le zaradi svojih varnostnih lastnosti, temveč tudi dejstva, da jim to uspe doseči, medtem ko otroku zagotavljajo najboljši sedeč položaj v skoraj vseh avtomobilih zahvaljujoč Universal Level Technology ™.

Razvite za resnične situacije: s pomočjo Universal Level Technology™

Za nas v podjetju BeSafe je enako pomembno, da poiščemo varnostne rešitve, ki delujejo v resničnih situacijah in vsakodnevni uporabi, ne pa zgolj v teh preskusnih laboratorijskih situacijah. Zato smo se odločili, da predstavimo Universal Level Technology™.

Raziskave potrošnikov in povratne informacije s trgov so nam pokazale, da so avtosedeži na nagnjenih sedežih veliko vprašanje za starše in otroke, saj lahko njihova glava pade naprej, ko sedijo v nasprotni smeri vožnje. Preprečevanje padanja glave je še posebej pomembno za majhne dojenčke.

 

S tehnologijo Universal Level Technology™ lahko uravnoteži skoraj kateri koli naklon sedeža in otrok sedi pod udobnim kotom, ne glede na to, kako strm je avtosedež. Čeprav metode testiranja ADAC / Stiftung Warentest ne upoštevajo pozitivnega učinka te tehnologije, smo razvili tehnologijo Universal Level in otrokom zagotovili udoben in zdrav položaj v resničnem življenju.

 

Oglejte si, kako deluje tehnologija Universal Level.

Kaj je ADAC / Stiftung Warentest in kako testira avtosedeže?

Dvakrat na leto nemški svet potrošnikov Stiftung Warentest v imenu ICRT (International Consumer Research & Testing) izda neodvisen test novih in ustreznih otroških avtosedežev v Evropi. Preskusi trka in ocene varnosti tega izdelka se izvajajo v preskusni napravi nemškega avtomobilskega združenja ADAC. Druge dele testa opravljajo avstrijska in švicarska avtomobilska združenja, ÖAMTC in TCS.

Varnostna ocena otroškega avtomobilskega sedeža je kombinacija njegove učinkovitosti pri preizkusu čelnega trka pri 64 km/h in preskusa bočnega trka pri 27 km/h, pa tudi ocene njihove stabilnosti na sedežu vozila in smeri/položaju pasov. Ta varnostna ocena predstavlja 50% skupne ocene.

Preostanek je sestavljen iz ravnanja (40%) in ergonomije (10%), pri katerem se ocenjujejo vidiki, kot so nevarnost zlorabe, namestitve in deinstalacije, udobje, otrokov zunanji pogled. Poleg tega je vsak avtosedež temeljito testiran na škodljive kemikalije in v primeru, da je njihov odstotek visok, avtosedež dobi slab rezultat.

Več o ADAC / Stiftung Warentest in njihovem testiranju

 

Dodaj odgovor