Priporočam avtomobilske sedeže BeSafe vsem, ki si želijo poleg varnosti svojih otrok še kakovost, udobnost ter enostavnost uporabe

#besafedružina Sladič-Gregorčić je testirala svoj novi avtosedež iZi Flex FIX. Preberite njihove izkušnje v nadaljevanju!

O družini Sladič – Gregorčić

Našo družino sestavljajo oči, mami ter 2 fantka – Žak star 4,5 leta (15 kg, 105 cm) in Tjaž star 6 mesecev. Trenutno uporabniki Britax Romer avtosedežev. Sedaj pa smo se odločili, da preizkusimo še kako se obnese najnovejši  BeSafe iZi Flex Fix i-Size avtosedež. Smo zelo aktivna družina in glede na vrsto aktivnosti, imamo na voljo tudi različen avtomobilski vozni park, vse odvisno od terena kamor smo namenjeni.  (družinski avto za dopust in vsakodnevne aktivnosti – Renault Laguna, za na lepše in krajše ture – Mercedes – Benz CLK cabrio, za makadamske in gozdne poti pa nam najbolj prav pride – Renault Kangoo 4×4) Zato moramo pogosto prestavljati avtosedeže iz enega avtomobila v drugega.

…. Do ne dolgo nazaj smo uporabljali Britax Romer King II LS, kateri je bil super, sploh ker se je med vožnjo zlahka dalo spremeniti naklon, ko je otrok zaspal in tako ni opletal z glavico. Slabost je bila edino ta, da zavzame precej prostora in ni tako lahek za prestavljati iz enega v drug avtomobil. Vendar tega je sedaj prerastel in čaka na uporabo tamlajšega sina, ki je trenutno star 6 mesecev in se trenutno vozi še v lupinici). Tako da Žak sedaj uporablja Britax Romer SL in Evolvo. Vendar sedaj, ko med vožnjo zaspi, opleta z glavco naprej (kar si ne zlomi tilnika). Tudi bolj smotano ga je za pripeti samo z avtomobilskim pasom, čeprav hitreje in samo z eno roko (v prejšnjem se je s 5.točkovnim). Je pa manj udoben, vsaj za moje pojme.

Sedaj smo se odločili, da preizkusimo še kako se obnese najnovejši  BeSafe iZi Flex Fix i-Size avtosedež. (Zanima me predvsem, kako se obnese, ko otrok med vožnjo zaspi. Potem kako je udoben, kako lahko snameš prevleke in jih opereš, kako hitro lahko pripneš otroka in nastaviš vse, da ustreza otroku, prestavljanje iz enega v drug avtomobil itd. Torej uporabnost, praktičnost in udobnost avtosedeža)….več v nadaljevanju. 😀

O BeSafe iZi Flex Fix i-Size avtosedežu

Wooow ekspresnost dostave…komaj naročiš in plačaš avtosedež, te drugi dan že čaka pred vrati! 😀

Ko smo odprli škatlo, smo bili zelo veseli in takoj nam je bila všeč tako zunanja vizualnost avtosedeža (na voljo pestra barvna kolekcija) kot tudi sam material, iz katerih je narejen. Presenetil me je tudi v lahkotnosti ter veličini avtosedeža. V primerjavi z Britax Romerjem, je ta veliko lažji, zasede manj prostora in lažje ga je prestavljati, saj ima ročaj za enostavno nošenje.

Super je, ker so tudi tukaj navodila, kako namestiti avtosedež integrirana v sam avtosedež.

V avtomobil se ga zlahka namesti z ISOfix ročaji. V pomoč staršem kot varnostni mehanizem je tudi opozorilna zelena luč, zato si lahko vedno prepričan, da je avtosedež v pravilnem položaju. Avtomobilski pas se enostavno namesti preko zgornjih vodil ramenskega pasu. Mednožna sponka pa omogoča avtomobilskemu pasu, da je v optimalnem položaju na bokih otroka. Moti me le, da jo mlajši otrok težko zapne in odpne sam. Za še večjo bočno varnost, pa je tu dodatna zaščita pred bočnim udarcem (SIP+), katero se ravno tako enostavno in hitro namesti na željeno stran.

Zelo všeč mi je tudi preprosto prilagajanje višine in nastavitev različnega naklona, katere ostanejo nastavljene tudi, ko avtosedež prestavljaš.

Žak je z  BeSafe iZi Flex Fix i-Size avtosedežem zelo zadovoljen, pravi da mu je bolj udoben in da ima boljšo preglednost avtomobila kot v Britax Romerju. Zlahka se sam tako pripne kot tudi odpne, saj nima rogov za usmerjanje pasu. Zelo se mu dopade inovativna blazinica PAD+, katera zagotavlja varnost in dodatno udobje, saj deluje kot mehki ščit med brado otroka in prsnim košem pri čelnem trku in lajša pritisk varnostnega pasu na vrat. Pravi, da mu pas ”ne reže” v vrat. Bi si pa želel imeti držalo za plastenko, tako kot jo ima Britax.

Avtosedež smo šele začeli uporabljati, zato še nismo preizkusili spanja v sedežu, vendar se mi dozdeva, da bo tako naslon za glavo kot tudi blazina pod brado prispevala k njegovemu udobju, plus tega pa je tu še sistem nagiba sedeža.

Za avtosedeže lahko po 1. izkušnji že povem, da sem zadovoljna, zato bi priporočala avtomobilske sedeže BeSafe vsem, ki si želijo poleg varnosti svojih otrok še kakovost, udobnost ter enostavnost uporabe.

Oglejte si fotogalerijo!