V MAJU 2018. SO objavljeni rezultati ZADNJEGA TESTIRANJA OTROŠKIH AVTOSEDEŽEV, KI JIH IZVAJA NEODVISNI NEMŠKI INŠTITUTI ZA TESTIRANJE Stiftung Warentest / ADAC. Rezultati aVTOSEDEŽA BeSafe iZi Flex FIX i-Size, prveGA aVTOSEDEŽA za veČJE OTROKA NA sVetu, KI JE odobren PO NOVI REGULATIVI, KAŽEJO fantastične ocene V zašČiti STRANSKIH UDARCEV IN DOBER SKUPNI REZULTAT. 

Ker je to prvi in še vedno edini avtosedež za večje otroke (oz. “pomožni sedež z visokim naslonom” ali popularno imenovano „jahač z naslonom“), ki je bil odobren v skladu z regulativo i-Size (tj. UN R129) iZi Flex FIX i-Size sedež je opravil zelo zahtevna in kompleksna merila za odobritev te regulative. Ko smo razvijali iZi Flex FIX v skladu z novo regulativo, zahteve za nas kot proizvajalca so bile izjemno visoke, ne samo za zaščito pred stranskim udarcem. V razvojnem procesu smo opravili ne le laboratorijske teste, temveč smo se bolj osredotočili na resnične situacije in nesreče, ki se dogajajo v resničnem življenju. Zato smo razvili pametne rešitve, ki zagotavljajo najvišjo raven varnosti otroka v resničnem življenju

“PRAV DOBRO” 1,2 REZULTAT V ZAŠČITI PRED STRANSKIMI UDARCI

Na letošnjem testu ADAC, BeSafe iZi Flex in FIX i-Size je dosegel najvišjo možno oceno 1,2 (“Prav dobro”) pri testu stranskega udarca – nobeno drugo pomožno stojalo v testu ni doseglo boljšega rezultata kot izi Flex FIX i-Size sedež.

Vendar pa je prav tako zelo pomembno dejstvo, da je iZi Flex FIX i-Size edini avtosedež na trgu, ki združuje to zelo dobro zaščito pred stranskim udarcem z odličnimi rezultati v kategoriji “prostor za otroka” in zavzame malo “prostora v avtomobilu.” Zelo smo ponosni na to, da smo na trg dali pomožno stojalo z naslonom, ki nudi maksimalno zaščito pred stranskimi udarci, ne da bi ogrozil otrokovo udobje ali praktičnost uporabe.

BeSafe je pred mnogimi leti prepoznal in razumel pomen zaščite pred stranskim udarcem, zato smo razvili dodatno zaščito pred stranskim udarcem SIP+, element, ki se nahaja na iZi Flex FIX i-Size in še nekaterih modelih BeSafe avtosedežev.

RAVNOTEŽJE MED TESTIRANJEM UDARCA IN RESNIČNIH ŽIVLJENJSKIH SITUACIJ

Varnost je bila in vedno bo glavna BeSafe prioriteta. Za nas, varnost avtosedeža ne pomeni le dober rezultat na testiranju udarca, temveč izvajanje njegove vloge v prometnih nesrečah in vsakodnevni uporabi, da se zagotovi, da naši avtosedeži v avtomobilu zagotavljajo najboljše, ko je to res potrebno. Z iZi Flex FIX i-Size sedežem, smo našli popolno ravnotežje, kar je dokaz letošnjega testiranja ADAC. iZi Flex FIX i-Size je dosegel skupni rezultat varnosti “Dobro”.

Ko smo razvijali iZi Flex FIX i-Size, smo naredili zavestno izbiro, ki temelji na resničnosti. Z dodajanjem položaja, v katerem je sedež nagnjen, smo zagotovili udobnost otroka, še bolj pomembno je, da smo povečali varnost v resničnem življenju, pomagajoč otroku, da mu glava in trup ostanejo znotraj zaščite sedeža tudi ko spi v avtomobilu. To je odločitev, ki povečuje varnost v resničnih življenjskih primerih, vendar pa lahko privede do nekoliko nižjih rezultatov v nekaterih laboratorijskih testih čelnega udarca, ki odražajo le zelo specifične in nadzorovane pogoje.

BESAFE IZI KID X2 I-SIZE – AVTOSEDEŽ Z ZGODOVINSKO, ŠE NEPREMAGLJIVO VARNOSTNO OCENO 1,1

Letošnji test ADAC ni testiral BeSafe avtosedežev za manjše otroke. Leta 2016 je BeSafe iZi Kid X2 i-Size avtosedež, v katerem se otroci vozijo v smeri, ki je nasprotna smeri vožnje, dosegel zgodovinsko oceno 1,1 za varnost – rezultat, ki do danes ni presežen.

S sodelovanjem BeSafe iZi Flex FIX i-Size avtosedeža na testu ADAC v letu 2018, BeSafe postaja prvi proizvajalec na svetu v celoti odobrenega in neodvisno testiranega i-Size (UN R129) avtosedeža za otroke od 0-12 let.

kupite izi FLEX FIX autosjedalicu

Dodaj odgovor